Районният съд отмени две глоби на Н.Г., взел участие в протест срещу повишаване акцизите на спиртните напитки. 
На 19 април миналата година гражданското недоволство беше изразено чрез блокада на кръговото кръстовище между булевардите „България“ и „Тутракан“ в района на Дунав мост. Протестиращите спрели колите си в кръстовището, макар че неподчинението не било предварително разрешено. 
На място са изпратени полицаи, които не успели да установят кой е неформалният лидер на протеста, поради което записали номерата и моделите на всички коли. 
На един от протестиращите - Н.Г., бил съставен акт за различни нарушения на Закона за движение по пътищата и така му били наложени три глоби - от 300, от 20 и от 10 лева. 
Първата глоба паднала, защото в наказателното постановление били посочени някои нарушения, които ги нямало в акта, и съдът сметнал, че това е попречило на Н.Г. да организира защитата си. Паднала и глобата по обвинението, че не е носел контролния талон към шофьорската си книжка. Според съда това не било ясно, защото водачите били издирени по номерата на колите и полицаите е нямало как да разберат, дали по време на протеста Н.Г. е носел талона си, или не. 
Една от глобите обаче - тази от 20 лева, останала. Тя е наложена, защото джипът „Мицубиши Паджеро“ не бил преминал задължителния годишен технически преглед.