Днес, на стадион „Дунав“ в Русе, кметът Пламен Стоилов откри третият за 2017 г. регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа. На събитето присъстваха и заместник-кметът Иван Григоров, председателят на Общински съвет Русе проф. Христо Белоев, изпълнителният директор на агенцията по заетостта Драгомир Николов, президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов и почетният председател на БФБ Валентин Йорданов.

„Скъпи приятели на футбола, това събитие е един прекрасен празник за Русе. Доказваме го всеки път с по над 10 000 посетители на стадиона, когато има мач на Дунав – отборът, който сбъдва мечти. Доказваме го и с огромния интерес на гражданите към Фен Купа и всички посетители, които са тук днес“, заяви г-н Стоилов.

В турнира участват 32 тима от региона, преминали успешно през предварителните квалификации. 18 от тях са от града домакин, 7 са от Разград, 3 от Силистра и 4 от Търговище. Веднага след откриването се състоя демонстративен мач между отборите на Община Русе и шампионите на Дунав 2010, който завърши с 3:1 за ветераните.

Утре предстои специално дерби между фен клубовете на Дунав Русе и Астън Вила. То ще се проведе точно преди заключителния мач от регионалните полуфинали - безпрецедентно събитие в 15-годишната история на Фен Купа. Финалният мач ще стартира в 13:15 ч., а веднага след края му регионалните шампиони на Русе, Силистра, Разград и Търговище ще бъдат наградени на специална церемония.