Русенският театър ще се представи на Празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол със спектакъла на Теди Москов „Редки тъпанари“. Театърът е получил поканата в четвъртък вечер. За последно сме участвали на „Аполония“ през 2011 г. по времето, когато директор беше Рашко Младенов, припомни настоящият театрален шеф Орлин Дяков. Празниците се откриват на 28 август, а представлението на русенци ще бъде на 30. Премиерата на спектакъла „Редки тъпанари“, с който обичаният режисьор Теди Москов се завърна на театралната сцена, премина при огромен успех в Деня на българската култура и просвета. Орлин Дяков съобщи още, че отсега започва процесът по чисто техническата работа и подготовка за представлението в Созопол.
Още една постановка на Теди Москов ще могат да видят русенци на 8 юни.  Тогава на Голямата сцена в Доходното ще гостува Държавен куклен театър-Варна със спектакъла „Пурпурният остров“, който е с две номинации „Аскеер“ за 2016. В текста на Булгаков от 1927 г. се разказва за червени туземци, които вземат властта от белите арапи, които са принудени да бягат в Европа. По думите на Москов пиесата е алегория на Великата октомврийска революция, а днешният бежански поток продължава да е отзвук от нея.
Ден преди това, на 7 юни, русенската публика ще може да се наслади на авторския биографичен спектакъл „Шоуто на Ники Урумов“, който ще бъде представен в камерна зала „Слави Шкаров“. В него актьорът проследява своя собствен път, като прави една разходка във вълшебния и магичния свят на театъра и по-скоро на самия себе си в театъра. Урумов разказва забавни истории от репетиции и представления и случки със звезди като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Георги Черкелов, Константин Коцев, Антон Горчев, Иван Кондов, Георги Русев, Кръстьо Лафазанов и други.