149 килограма контрабанден тютюн за наргиле на стойност 50 660 лева и 180 кутии цигари без бандерол за още 1260 лева задържаха русенски митничари в четвъртък при опит нелегалната стока да мине Дунав мост. По случаите са образувани досъдебни производства срещу трима мъже за държане на акцизни стоки без бандерол. 
Тютюнът за наргиле „Al Fakher“ е открит при проверка на микробус със силистренска регистрация с пътници за Испания. Първоначално шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране и не пренасят акцизни стоки. В багажното отделение на буса обаче митническите инспектори от отдел „Борба с наркотрафика“ открили първоначално 10 кашона с по 10 кг тютюн за наргиле. Единият от пътниците заявил, че стоката е негова и я носи за получател във Франция. По неофициална информация той дори извадил от чантата си документ за тютюна, който обаче се оказал пълен фалшификат. 
При последваща проверка в сака на друг от пътниците митническите инспектори открили други 49 кг от същия тютюн. И той дал сходни обяснения, но номерът не минал и двамата контрабандисти са задържани заедно с пренасяните общо 149 килограма тютюн. Срещу тях са образувани досъдебни производства за опит за износ на акцизни стоки без документи за платен акциз. 
Късно вечерта същия ден отново при излизане от страната на Дунав мост е спрян за щателна проверка камион с турски регистрация, пътуващ за Швеция. След отстраняване на пластмасова кора зад шофьорската седалка са открити 180 кутии цигари „L&M“ и „Red label“ с надпис Duty Free. Срещу водача на камиона е образувано наказателно производство по описа на митницата.