64-годишният британски гражданин Птичарт Д. сяда на подсъдимата скамейка в Русе. Това стана ясно вчера, след като Окръжната прокуратура внесе в съда обвинителния акт срещу мъжа със статут на постоянно пребиваващ в България. Причината е, че на 20 октомври 2015 г. в село Сваленик той блъснал пешеходеца Гецо В., който починал в резултат на удара. 
Вместо да остане на място и да се опита да помогне на пострадалия, Птичарт Д. дал газ с мерцедеса си и избягал от мястото на катастрофата. Това допълнително влошава положението му, защото ще бъде съден и по такова обвинение. 
Всъщност пострадалите били двама, но единият се отървал с по-леки травми. Инцидентът станал около 20.10 ч. Британецът се връщал в дома си в Сваленик от София. Не се движел бързо - с около 44-45 км/ч. По същото време по дясната лента на платното вървели трима души, сред които и двамата пострадали. Въпреки включените си фарове, заради тъмнината чужденецът не ги видял навреме и блъснал Гецо В. и вървящия до него мъж. Гецо получил множество тежки увреждания по жизнено важни органи и починал, а другият пешеходец бил откаран в болницата.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.