Опечалени се събраха на площад „Света Ана“ в центъра на британския град, в мълчаливо шествие със свещи, балони във формата на сърца и цветя.

Своята съпричастност към трагедията изрази и британската кралица Елизабет Втора, която посети болницата, където са настанени някои от децата, ранени при нападението. На снимки, излъчени по британската телевизия, се вижда как тя пристига в Кралската детска болница в Манчестър, където се лекуват някои от 64-те пострадали.

В същото време по-рано днес екип от сапьори беше изпратен в сградата на университет в предградие на Манчестър заради сигнал за възможно взривно устройство на територията на кампуса. От полицията съобщиха, че са отговорили на сигнал в колеж „Трафорд“, който впоследствие се е оказал фалшива тревога.

В нощта на понеделник срещу вторник атентатор взриви бомба по време на концерт на американската певица Ариана Гранде в Манчестър. При инцидента загинаха 22 души, а над 60 са ранените. До момента задържаните във връзка с нападението са осем човека. По-рано днес беше освободена единствената жена, заподозряна за съпричастие.

Според непотвърдена информация трима от задържаните са роднини на предполагаемия атентатор Салман Абеди - двамата му братя и баща му.