Вратарят на „Дунав“ Мартин Луков дебютира на медийния терен с блестящ коментар като кореспондент на „Дарик“ на мача между русенския отбор и „Левски“. В празничния ден вчера „Утро“ го поздрави с новото и неочаквано амплоа.

- Мартине, здравей! Как се получи така, че те включиха пряко от Градския стадион?
- /Смее се/. В първите минути имаше някакъв технически проблем с телевизионното излъчване на мача. Тогава ми се обади Валентин Грънчаров, за да ме попита дали съм на стадиона. След като получи угвърдителен отговор, ми предложи да се включа в ефир. След като вече коментирах развоя на двубои в студиото на „Диема“, вече го направих и по радиото. /Смее се/. Вече знам накъде мога да се насоча след края на футболната кариера. Това е в кръга на шегата. 
- Как коментаторът Луков видя мача с „Левски“?
- Беше ясно, че който вкара първи гол, ще вземе трите точки. „Левски“ не ни надигра по никакъв начин. Гостите обаче използваха шанса си от статично положение. Мачът беше съвсем равностоен. Моите съотборници няма от какво да се срамуват. Дадоха всичко. 
- Не изглеждаха ли малко уморени?
- Да, имаше като че ли такъв момент. Аз ги разбирам напълно. Събраха им се доста мачове, няма как умората да не натежи в един момент. Но пак казвам - бориха се от първата до последната минута. И заслужаваха поне равен резултат. 
- Как върви твоето възстановяване след операцията на коляното?
-  Доста добре, по-добре от първите очаквания. Смъкнах конците, вече разгъвам и сгъвам напълно крака. Рехабилитационните процудери са по два пъти на ден. Редовно се консултирам с д-р Якимов. 
- Какво казват прогнозите за завръщането ти на терена?
- Надеждите се, че около 20 юни ще мога да опитам леко бягане и по-леки упражнения. На практика ми се иска да започна подготовка с отбора и сигурно ще е така.
- От името на феновете на „Дунав“ и читателите на „Утро“ ти желая бързо възстановяване.
- Благодаря! Поздрави на всички в Русе!