Пътят Русе-Бяла-Велико Търново остава един от главните ни приоритети като русенски народни представители. Това заяви вчера на пресконференция депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев, който заедно с колегите си Светлана Ангелова и Андриан Райков представиха бъдещата си работа в парламентарните комисии. Нунев е зам.-председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на комисията по отбрана. Ангелова е също в две комисии - по труда и социалната политика, на която е зам.-председател, и за децата, младежта и спорта, а Райков - в комисиите по земеделие и по околна среда. 
През втората половина на тази година се очаква да излезе оценката за въздействие на околната среда по проекта за 4-лентовия път от Русе до Велико Търново, обясни Нунев. Той припомни, че проектирането на важното транспортно съоръжение ще бъде на стойност 1 502 000 лева, а индикативната стойност на бъдещия път от 118 км е 600 милиона евро. Народният представител се спря и на ангажимента на ГЕРБ за изграждането на канализация в кварталите Средна кула и Долапите. Имаме готови разработени проекти, апликационната форма ще бъде попълнена до декември тази година, надяваме се реалното строителство да започне през 2018-а, каза той. 
Специален акцент Нунев постави върху предстоящото разработване на нов проектозакон за частната охранителна дейност, който ще позволи качествено взаимодействие между органите на МВР и частните охранителни фирми при възникнали инциденти и произшествия. Предстои също Законът за движение по пътищата от 1999 г. да бъде сменен с два нови закона, каза Нунев. Според него единият ще бъде за правата и контрола върху движението по пътищата и ще бъде в прерогативите на МВР, а другият - за регистрацията на пътни превозни средства и обучението на водачите, неговото спазване ще бъде делегирано на Министерството на транспорта. Ще бъде променена също и доста остарялата наредба за употреба на алкохол и упойващи вещества, допълни Пламен Нунев. Той подчерта необходимостта от назначаване на нови полицаи, като заяви, че са нужни поне 1000 пазители на реда в цялата страна. И похвали русенските полицаи, които са се справили добре с обстановката на градския стадион и извън него по време на мача „Дунав“-“Левски“ завчера.