„Никой не ни е поставял цел да играем в Лига Европа, но ние сме длъжни от позицията, в която се намираме в момента, да преследваме тази възможност. В момента сме пети в класирането и никой от нас няма да се откаже от шанса да се борим до последно за четвъртото място.” Това заяви футболистът на Дунав Васил Шопов, който бе избран за играч №1 на 32-ия кръг на Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Нападателят вкара едно от попаденията за домакинското равенство 2:2 с шампиона Лудогорец. След страхотния сезон, който драконите записват до момента русенци имат реалния шанс да се преборят за участие в европейските клубни турнири през лятото.

„Остават ни още два мача до края на първенството и смятам, че ако в следващия кръг победим Локомотив Пловдив с 2:0 ще имаме реален шанс. Нито един от нас не е играл дори квалификации за Лига Европа, така че ако го постигнем ще бъде голяма радост както за нас, така и за феновете, коментира още той.

Никой от нас не е очаквал, че ще постигнем тези резултати и в момента дори ни е трудно да го повярваме. Въпреки това продължаваме да играем „мач за мач” и продължаваме да се борим, защото си извоювахме това право. Мисля, че при нас най-важното нещо е колективът и обстановката в отбора.

Откакто се завърнаха отново в Русе в края на април, „драконите” се радват на страхотна подкрепа от своите фенове, които изпълват до краен предел Градския стадион за домакинските им мачове. Въпреки това обаче играчите на Веселин Великов все още очакват своята първа победа в Русе. „Вероятно има напрежение щом не успяваме да се представим толкова добре у дома. Ако бяхме вкарали ранен гол срещу Левски, мачът можеше да се развие по друг начин. Може би този интерес и вяра към нас от страна на феновете в Русе донякъде ни тежи. Надявам се при следващото ни домакинство срещу ЦСКА това да не ни повлияе.

Относно бъдещето си в клуба, Шопов сподели: „Имам договор за още 1 година с Дунав. Ако има оферта, която е изгодна за мен и ръководството, а и клубът прецени, че е време да си тръгна или съответно аз пожелая да се развивам – не мисля, че ще е проблем да отида в по-силен отбор.”