Холувудският актьор Арнолд Шварценегер съобщи, че се връща към ролята на Терминатора в шестата част на едноименния филм. Самият той заяви това в неделя на филмовия фестивал в Кан, съобщава "Мирър" (The Mirror).

Бившият губернатор на американския щат Калифорния поясни, че наскоро се е срещнал с режисьора Джеймс Камерън, за да обсъдят продължението на култовия блокбастър.

"Филмът се завръща. Той се движи напред. Камерън има добри идеи как да продължи. И аз ще бъда там", заяви 69-годишният актьор.

На 4 април Шварценегер опроверга слуховете, че се отказва от снимки в продължението. Именно тогава той обяви, че очаква с нетърпение предложение да се снима в следващия филм.

Петата част от поредицата "Терминатор: Генезис" на режисьора Алън Тейлър излезе на екран през лятото на 2015 и събра по целия свят 440 милиона долара. Филмът с Арни, който се връща в ролята на робота убиец Т-800, бе приет нееднозначно от публика и критика.

Историята "Терминатор" разказва за войната на мрежите, управлявани от изкуствен интелект суперкомпютри "Скайнет" и остатъците от поробеното човечество. Сериите събраха над 1,4 милиарда долара в кината. Първата част е заснета от Камерън през далечната 1984 година.