Отборът на Ювентус стана за шести пореден път шампион на Италия. „Старата госпожа” се наложи с 2:0 над борещия се за оцеляване тим на Кротоне на препълнения „Ювентус Стейдиъм” в предпоследния кръг на Серия А.

Футболистите на Масимилиано дръпнаха с два гола още през първото полувреме на срещата, като откриха резултата още в 12-та минута чрез Марио Манджукич, който с попадението си взриви трибуните в Торино. Звездата на Юве Пауло Дибала удвои резултата в 39-та минута след красиво попадение от пряк свободен удар.

През втората част торинци продължиха да доминират над своя съперник, като на няколко пъти бяха близо до това да отбележат трети гол.

Все пак логичното се случи, след като Алекс Сандро реализира чудесно попадение с глава в 83-та минута. То дойде след центриране от корнер от ляво на вратата на Кордас, с което бразилският футболист оформи крайното и класическо 3:0 в полза на новите стари шампиони на Италия.

Със спечелените три точки преди последния кръг в Серия А Ювентус бетонира шестото си поредно Скудето, след като е недостижим на върха в класирането с 88 точки. Втори е Рома с четири по-малко, а трети е Наполи с 83 пункта.

Така „бианконерите” продължават успешно похода си към требъл през сезона, след като преди дни спечелиха 12-та Купа на Италия, а на 3 юни в Кардиф ще се изправят в директен сблъсък с Реал Мадрид за трофея в Шампионска лига.

Ето и всички резултати от Италия:

Емполи - Аталанта 0:1

Милан - Болоня 3:0

Сасуоло - Каляри 6:2

Ювентус - Кротоне 3:0

Удинезе - Сампдория 1:1

Дженоа - Торино 2:1