Десният крак на 34-годишен велосипедист е ампутиран в УМБАЛ Русе след удар в брана. Инцидентът стана в събота около 16 часа на пътя Сваленк-Нисово. Добре екипираният колоездач от Щръклево въртял педалите на спортния си велосипед, но на завой залитнал и се блъснал в браната, теглена от идващ срещу него трактор. При удара един от ножовете на селскостопанския инвентар отрязал десния крака на колоездача от бедрото. В нещастието имало само едно хубаво нещо - бедрената артерия на велосипедиста се оказала запечатана от острието и така мъжът избегнал смъртта от остра кръвозагуба.
Пристигналите медици от Спешна помощ установили, че кракът се държи само на част от кожата, но пострадалият е в съзнание и адекватен. Той е поставен на системи в линейката и откаран в болницата, където го чакал ортопед с екип за операция. Прегледът установил, че кракът е смазан, не може да бъде спасен и се налага ампутация.
Същият колоездач преди време е претърпял сблъсък с кола в района на Щръклево, но тогава кракът му бил само счупен и се възстановил.