„Дунав“ загуби срещу „Левски“ с 0:1 пред пълни до краен предел трибуни на Градския стадион в Русе. Зрителите за жалост отново не можаха да се зарадват на победа, въпреки че русенските футболисти изиграха общо взето равностоен мач срещу един не толкова впечатляващ отбор на софийският гранд. Разликата бе направена от играчи като Мехди Бурабия, който изнесе истинска лекция на тема „Модерен стил в полузащитен план“. Добре му пригласяше и Роман Прохазка. Другите играчи в жълто /в такъв екип играха гостите/ не показаха кой знае какво. По-спокойните им действия обаче ги дариха с трите точки. 
А нашият отбор бе по-нервен
Лошото бе, че основни футболисти не бяха на нивото си от предишните мачове - Хубчев, Джалилов,  Шопов, Костадинов, Карагарен. Освен това отборът като че ли поотпадна физически след почивката предвид наслоилата се в последно време умора. И все пак момчетата се бориха до последно и отново заслужиха аплодисментите - за кой път да го кажем - на прекрасната публика.
„Дунав“ можеше да реши всичко още през 
първите 45 минути, когато определено бе по-добрият, разнообразен и градивен тим
Головите положения също бяха налице -  само през две минути Петър Патев и Самир Аясс отправиха удари с глава от непосредствена близост до Кръстев, но вратарят на „Левски“ имаше шанса, че топката бе насочена на нивото на ръцете му. Ако бе смъкната ниско долу или в далечния ъгъл, той щеше да я извади от мрежата. После заради липсата на достатъчно точен пас или заради прибързани подавания не минаха няколко перспективни атаки по фланговете.
„Левски“ живна през второто полувреме, но ситуациите, които създаде пред Антонов,
не бяха плод толкова на някакви творчески решения и класен футбол,
колкото на колебливи действия в русенската защита. Върхът на тези колебания бе в 74-а минута, когато топката бе изсипана от корнер. Отбраната не бе наредена добре, Антонов също не се намеси решително и Божидар Краев протегна крак в мелето за голов удар от метър и половина - 0:1.
„Дунав“ тръгна напред и стигна до възможности до изравняване. Мирослав Будинов проби по десния фланг, търкулна топката успоредно на голлиинята, но така и не се намери кой да я засече. По-късно далечен удар на Ненов към долния десен ъгъл бе спрян от вратаря Кръстев. Заформиха се и няколко карамбола след центрирания от двата фланга. „Левски“ отговори с две-три контри, при които можеше да вкара и втори гол. 
Въпреки загубата „Дунав“ остава в борбата за четвъртото място. В следващия кръг отборът ще гостува на „Локо“ /Пд/ и 
при победа може да наклони везните в своя полза
Но и да не го направи, място за драми няма. Със състав, чиито титулярни 11 футболисти се знаят вече и от децата, които подават топките, и с рехавата резервна скамейка чудеса не могат да се очакват. Да не забравяме, че този сезон е дебютен за отбора в Първа лига. Затова стореното дотук си е чудо, никак не е малко, а едва ли има фен на „Дунав“, който не се гордее с този тим.
Горе главата, момчета! Играта продължава. 
Мачът бе изгледан на живо от националния селекционер Петър Хубчев. Той бе в компанията на изпълнителния директор на „Левски“ Даниел Боримиров. 
„Дунав“: Антонов, Джалилов, Милчев, Хубчев, Патев, Димов, Костадинов /Раденцов-76/, Аясс, Будинов, Шопов /Муйеци-65/,  Будинов, Карагарен /Ненов-61/.
„Левски“: Кръстев, С. Александров, Ал. Александров, Минев, Пиргов, Прохазка, Адениджи /Яблонски-84/, Краев, Нар /Кабов-68/, Бурабия, Найденов /Огнянов-46/.