„Дунав“ ще играе утре от 17.30 часа втория си истински домакински мач срещу грандовете в българския футбол. След ремито 2:2 срещу „Лудогорец“ русенските футболисти ще посрещнат отбора на „Левски“. Изходът от двубоя е много важен и за двата тима. Дунавци ще се опитат да грабнат трите точки в битката за четвъртото място срещу „Локо“ /Пд/ и „Черно море“, а „сините“ ще хвърлят всички сили да скъсят аванса на ЦСКА от 4 точки в борбата за крайната втора позиция. 
„Чака ни мач срещу голям отбор със сериозно име в българския футбол. Все пак няма да играем срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Нефтохимик“ или „Верея“, а срещу „Левски“. Ето защо мисля, че стадионът отново ще бъде пълен, а и момчетата заслужават подкрепа след тежкия и изпъстрен с много трудности сезон. Нали всички в Русе чакаха точно такива мачове! Подготовката ни мина спокойно. В подготовка за двубоя ще намалим натоварването с по-лека последна тренировка. Днес /вчера/ ще направим разбор на срещата с „Черно море“, каза пред „Утро“ старши треньорът на русенския отбор Васелин Великов. 
По предварителни прогнози на стадиона се очакват около 10 000 души. Интересът към срещата расте от час на час, съобщиха вчера от клуба.
Привържениците пък оповестиха, че в неделя излизат на празнично шествие, за да дадат допълнителен стимул на любимците си. Колоната на феновете ще тръгне от Паметника на свободата, ще мине по „Александровска“ и през Парка на възрожденците ще се насочи към стадиона.
„Дунав“ и „Левски“ изиграха дотук три много интересни мача. Първият /22 октомври 2016 година/ на стадион „Георги Аспарухов“ завърши с щастлива победа за столичани от 2:0. Автор на двата гола, по един във всяко полувреме, бе низвергнатият заради отказ да преподпише с клуба Георги Костадинов.  
Двубоят на 28 февруари в Разград завърши при 2:2. Бирсент Карагарен откри резултата в 8-а минута, Антон Огнянов изравни с глава, Миро Будинов отново даде преднина на „Дунав“, а „Левски“ се докопа до равенството след изключително спорна дузпа, изпълнена от Роман Прохазка. Главен съдия бе Ивайло Стоянов-Сватбата, а след тази среща старши треньорът на левскарите Елин Топузаков подаде оставка. 
Най-емоционалният мач, едно от големите украшения на първенството, бе на 21 април в София. „Левски“ дръпна с автогол /6-а минута/ при опит на Мирослав Будинов да изчисти топката с глава, а Самир Аясс фиксира ремито от 1:1 след пробив на Бранимир Костадинов по левия фланг, удар, спасяване на вратаря Кръстев и добавка на Аясс.
Този луд мач бе изпъстрен с невероятно много голови положения и пред двете врати. И както можете да се досетите, „Дунав“ отново бе ощетен. Бранимир Костадинов вкара редовен гол, отменен заради видяна само от страничния рефер Димо Вълчев засада. После пък румънецът Сърджан Лукин, „замразен“ по-късно по същата причина като Костадинов, събори Васил Шопов в наказателното поле, но така и не последва сигнал за дузпа.