Тридневни Майски театрални празници обявяват от драматичен театър „Сава Огнянов“ по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На 22 май от 19 ч ще бъде показана комедията „Вечеря за глупаци“ на Франсис Вебер в постановка на Рашко Младенов с Христо Гърбов и Жанет Йовчева от Сатиричния театър в София. 
Спектакълът „Службогонци“ във вторник от 19 на Голямата сцена е юбилеен - с него театърът отбелязва 60-годишнината на едно от емблематичните имена в трупата, Венцислав Петков. В постановката участват също Николай Урумов, Ясена Господинова, Татяна Цветкова, Ивайло Спасимиров, Александър Узунов, Любомир Кънев, Дина Шошева, Ралица Константинова. 
На самия празник 24 май от 19 ч на Голямата сцена ще бъде премиерата на очаквания от публиката спектакъл „Редки тъпанари“, постановка на известния български режисьор Теди Москов. Това е първата режисьорска работа на Теди Москов в Русе. Сценографията и костюмите са на Виолета Радкова. Ролите са разпределени между столични звезди като Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Александър Сано и Йосиф Шамли и русенските актьори Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Петя  Венелинова, Александър Узунов и Ивайло Спасимиров.                    У