Изпечен рецидивист, чест клиент на съдилищата заради кражби и измами, ще отиде за пореден път в затвора, реши Русенският районен съд. 
С.Я. извършил поредица от нови престъпления през 2015 г., докато работел като таксиметров шофьор. Въпреки че имал законни доходи, не бил готов да се откаже и от стария си занаят. Докато бил при майстор да постави тъмно фолио на стъклата на таксито, той му предложил да му продаде евтино дизелово гориво - за 1,60 лв. на литър. На мъжа не му трябвало, но решил да предложи на свой познат, който веднага се съгласил. Срещнал се с измамника, дал му 160 лева и зачакал онзи да му донесе дизела. Когато С.Я. не се появил, последвали двудневни телефонни позвънявания, на някои от които рецидивистът отговарял уклончиво, а накрая изобщо спрял да си вдига телефона. 
Ядосан, ужиленият заедно с автомобилния майстор отишли до дома на измамника, който отново ги метнал,  този път - че ще вземе парите от някаква къща. Те се качили в неговата кола и той наистина ги откарал до сграда, където влязъл без тях. Преди това обаче майсторът скъсал фолиото, което поставил, което пък силно подразнило престъпника. 
Когато го видели отново, той носел метална тръба и ги погнал из квартала с нея. Уплашените мъже обаче успели да се изплъзнат от преследвача и се скрили в двор на къща. Рецидивистът пък се метнал на колата си и започнал да обикаля из квартала, за да намери жертвите си, но за техен късмет не успял. 
Междувременно собственикът на двора, където се скрили двамата бегълци, се обадил на тел. 112 и на място дошъл патрул, пред когото двамата разказали историята си. 
После се върнали до дома на С.Я., тъй като измаменият бил оставил джипа си там, но го намерил с две нарязани гуми, което пак станало причина да потърсят помощ и на място отново дошъл същият полицейски патрул. 
Преди да застане пред съда, рецидивистът успял да ужили още жертви. Излъгал собственика на хостел „Русчук“, че ще извърши ремонт на постройката, че има техника и бригада, че ще им вземе само 3000 лева. Човекът се вързал, дори му дал 200 лева за купуване на кварцов пясък, но ремонт така и не последвал, заради което измаменият подал сигнал в полицията. 
На С.Я били повдигнати няколко обвинения - за измамите, за заплахите за убийство и унищожаването на гумите, като съдът го признал за виновен по всички и го пратил зад решетките за 3 години, и то при първоначален строг режим.