Пиян тираджия с две условни присъди за шофиране след употреба на алкохол отново ще се изправи пред съда, но този път в обвинителния акт към промилите ще бъде добавено и бягство от полицейска проверка. 
Във вторник в 15.20 часа в Първо РПУ се получил сигнал от граждани за съмнително движение на тежък камион с пернишка регистрация по пътя от Бяла към Русе. Полицейски екип застанал на контролния пункт преди хижа „Приста“ и при наближаване на тира вдигнал стоп палка. Шофьорът обаче подминал с пълна газ униформените и се наложило да го гонят. Преследването приключило след около километър, а принудително спреният шофьор едва слязъл от кабината. При проверката на документите полицаите усетили, че 34-годишният перничанин Р.Д. мирише на алкохол и повикали колеги от КАТ. Те изпробвали перничанина с дрегер, а той показал внушителните 2.84 промила. Макар че бил хванат натясно, шофьорът твърдо отказал както да подпише съставения му акт, така и да даде кръвна проба. Така се стигнало до откарването му с белезници в ареста, а шефът на фирмата бил уведомен да изпрати друг шофьор, който да продължи курса до Румъния.
Сега предстои перничанинът да плати за навика си да пие и да кара с трето заставане пред съда, при което влизането в затвора вече няма как да му се размине.