„Дунав“победи като гост „Черно море“ в Каварна с 2:1 и така направи огромна крачка към крайното четвърто място в елитната дивизия. А то поражда и мечти за Лига Европа но дори и те да се сбъднат, това е един не перфектен, а фантастичен сезон за русенския тим при дебюта му в Първа лига. Според регламента на Първа лига, ако дунавци финишират четвърти, ще играят бараж за евроквота с най-добрия отбор от втората осмица.
Момчетата на Веско Великов се утвърдиха в подножието на призовата тройка с актив от 49 точки. Варненци останаха пети с 46. „Локомотив“ /Пд/е шести с 45, но късно снощи гостува на ЦСКА. В неделя „драконите“ посрещат „Левски“ от 17.30 часа на  Градския стадион.
„Дунав“ излезе напред с гол на Мирослав Будинов в 17-а минута. Атаката тръгна от Васил Шопов, който се измъкна  с финт по дясното крило и търкулна топката към Бирсент Карагарен. Бирсент му я върна, а Шопов я провря с фин пас зад защитата към Самир Аясс. Последва продължение на Аясс към Будинов, който остана на празна врата - 1:0. 
Русенският отбор можеше да покачи бързо на 2:0. Миро Будинов надбяга с лекота централния защитник Пламен Николов и поднесе топката към Диян Димов. Капитанът стреля със силния си ляв крак, но кълбото мина на сантиметри над напречната греда. 
Черноморци вдигнаха оборотите след почивката и изравниха в 54-а минута. Центрирана отдясно топка бе изчистена с глава от Джалилов, но тя падна върху волето на Михаил Венков - 1:1.
„Дунав“ веднага погледна към вратата на „Черно море“ и изплете чудесна атака със завършващ удар на Васил Шопов. Най-добрият футболист на терена стреля красиво от въздуха, но вратарят отби топката като по чудо.
Шопов даде чудесна асистенция за победния гол в 60-а минута. Той опъна топка по конец от десния фланг и Бранимир Костадинов я засече майсторски от движение - 2:1. Малко по-късно Миро Будинов направи за смях либерото Александър Цветков. Надбяга го със спринт зад центъра, излезе срещу Михайлов и въпреки че Цветков щеше да скъса фланелката му, стреля с левия крак. Михайлов успя да спре удара. 
Лошата новина е, че отличният Шопов и Тейнур Марем бяха сменени принудително. Дано двамата се възстановят до шоуто в неделя, когато „Дунав“ ще се опита да зарадва феновете си и с победа срещу гранда „Левски“. Този „Дунав“ прави чудеса и трябва да получи подкрепа от публиката. 
„Черно море“: Михайлов, Венков, Цветков, Коконов, Костадинов, Илиев, Николов, Кузма, Балджийски, Сукуп, Паланков /Йосков, Пируло/.
„Дунав“: Антонов, Джалилов, Марем, Хубчев, Милчев, Димов, Костадинов, Аясс, Будинов, Шопов, Карагарен /Муйеци, Патев, Ларин/