Още на следващия ден след кървавото си злодеяние убиецът на 68-годишната Рейме Хасанова от Голямо Враново е нападнал друга жена в дома й, която се е спасила само защото е успяла да се изтръгне от ръцете му и да избяга навън, където намерила помощ при съселяни. Това съобщи прокурор Кремена Колицова при вчерашното гледанена на мярката за неотклонение на Джилял Юсеинов. Той бе задържан в събота вечерта след денонощие напрегната работа на криминалистите, разследващи смъртта на откритата в петък мъртва в дома си Рейме. 66-годишният нападател имал намерение да изнасили възрастната си съседка, но всичко свършило трагично.
Юсеинов е заплашен от 15 години лишаване от свобода до доживотен затвор без замяна и трябва да остане в ареста, тъй като може да се укрие или да извърши друго престъпление, заяви прокурор Колицова. Адвокатът на задържания Ангел Стефанов обаче се застъпи за по-лека мярка за клиента си, изтъквайки, че той бил със сериозни заболявания, в това число и психически, освен това от направеното досега разследване ставало ясно, че при боричкането с жертвата той не е целял да я убие и смъртта й не е настъпила от неговите действия. Според защитника няма и доказателства, че клиентът му би се укрил или извършил друго престъпление. 
На твърдението, че заради заболяването си Юсеинов не може да стои в ареста, прокурорът посочи документ от Центъра за психично здраве, според който няма пречки Юсеинов да остане там. 
Искам да се върна на село, бяха пък единствените думи на самия Юсеинов в залата.
В крайна сметка съдът реши, че той трябва да остане зад решетките до делото срещу него, като определи и дата на обжалването на мярката му за неотклонение пред Апелативния съд във Велико Търново - 26 май.