Днес пред състав на Окръжен съд Пловдив застава 66 годишната Иванка Ройдова, обвинена в опит за отвличане и убийство на брат си и на петима свои роднини, сред които и осемгодишно дете, предаде БГНЕС.

Обвинителният акт съдържа всички елементи на истински холивудски трилър. Жената, която живее в близко до Пловдив село, е дъщеря на преуспял в Америка емигрант. След като десетилетия наред той е загубил връзка с българското си семейство, контактът се възстановява и тя гостува на баща си. Нещо в поведението и, обаче, не удовлетворява бащата и той отново и обръща гръб. Със сина си, който живее в същото село като Иванка, контактът продължава. В края на живота си, емигрантът се доверява на една българка, която се грижи за него. В крайна сметка след смъртта му става ясно, че той е завещал около 4.5 млн. долара именно на нея. Иванка Ройдова, според обвинението, не се примирява с това, нито пък с факта, че брат и е получавал от баща им помощи и замисля пъкления план. Тя решава да унищожи всички други законни претенденти за наследството и започва да търси наемници. Става така, че попада на полицай под прикритие. Планът е бил 70 годишният и брат да бъде отвлечен, а смъртта му да прилича на естествена, тъй като той е диабетик. За останалите петима- неговите деца и внуци, планът не е разработен в подробности, но включва масово унищожение по време на семеен празничен обед за Гергьовден. Задържана е в момент, когато е предавала парите за извършване на престъплението.

След сензационното обвинение преди около година, Ройдова беше в ареста, но по- късно съдът промени мярката и за неотклонение и я пусна в домашен арест.