Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов е пред удължаване на договора си с русенския клуб.
„По принцип контрактът ми изтича през 2018 години. Разговорите с ръководството са той да бъде продължен още сега, за да работим и разглеждаме развитието на отбора в по-далечна перспектива. На този етап няма нищо конкретно. Вероятно ще има повече яснота след мача с „Черно море“, когато ще седнем пак за преподписване на договора. Това е, което мога да кажа към този момент“, заяви Великов вчера пред „Утро“.
Роденият на 17 март 1977 година млад и безспорно талантлив специалист е едно от редките явления в българския футбол, включително и заради трайния си ангажимент с един клуб. Той държи кормилото на „Дунав“ вече трети сезон. Пое го в зоната, направи го първенец в „Б“ група, а сега отборът е хит в Първа лига с отлични игри, временно четвърто място и шанс да играе в Лига Европа. Факт - „Дунав“ израсна изключително много под негово ръководство и доказателствата са не само в статистиката. 
Един удължен договор с Великов ще е много силен ход на клубното ръководство, което успя да се опази от изкушенията и емоциите в други клубове, където сменят треньорите си след всяка загуба. 
Примерите са „Локомотив“ /ГО/ и „Монтана“ с камарата чужденци, многото треньори на конвейер в рамките на един шампионат и мижавото място на двата тима в Първа лига.   
Другите треньори освен Великов, опазили местата си след първия мач от шампионата дотук, са само трима - Георги Дерменджиев, Георги Иванов-Гонзо и Александър Томаш.