Първите си майсторски купи получиха малки таланти в голямото готвене - участниците в първото по рода си състезание „Като шеф готвачите“, което се проведе в събота. От Професионалната гимназия по туризъм, която е носител на идеята и главен организатор на събитието, бяха ушили на децата от 6 русенски училища специални бели бонета и кухненски престилки. Децата уверено влязоха в професионалната кухня на ресторант „Кралска закуска“, и сръчно се заеха за работа. Всеки екип се състоеше от малък ученик и от гимназист от ПГТ - за консултант и помощник. 
В ранните следобедни часове малките шеф готвачи вече се бяха справили с вкусните си задачи и изнесоха ястията на масата - по една порция за журито и за самите участници за дегустация. Журито - шеф Ивайло Димитров, вицепрезидент на националната Асоциация на професионалните готвачи и лидер на русенския профи клуб, и шеф Петър Атанасов, член на управата на русенския клуб, отсъди строго и безпристрастно.
На първо място се класира отборът на Валентин Боров от Училището по изкуствата и Пламен Петров от ПГТ с „Бисквитената торта на баба“. Втори станаха Серкан Руждиев от „Любен Каравелов“ и Диан Йорданов с „Рул от тиквички с мус от сирена“, а трета награда заслужи „Картоф на гребен“ на Борис Димитров от „Иван Вазов“ и Мариян Иванов. 
Награда на русенския Съюз на хотелиерите и ресторантьорите отиде при Калоян Чорбаджиев от училище „Христо Ботев“ и Милен Иванов за тяхната „Пълнена зелка“. Приза на община Русе получиха Мария Колева от „Ангел Кънчев“ и Дуйгу Хасанова за „Домати шмеркезе“. Наградата на публиката бе присъдена на Радостина Цанева от „Васил Левски“ и Яница Василева за техния „Домашен сладкиш“.