Застрахователна компания „Лев Инс“ беше осъдена за  това, че не е изплатила пълните разноски на свой клиент. 
На 13 юни миналата година в село Червен паднала силна градушка и нанесла сериозни щети по къщата на Д.М., сред които пробити плоскости, увредена алуминиева дограма, счупен стъклопакет, съборена част от комина и повредена сателитна чиния. 
Човекът платил 932 лева за ремонт, но не пропуснал да уведоми и застрахователя си, който изпратил на място служители. Те направили оглед на пораженията, съставили и опис. В крайна сметка обаче изплатеното обезщетение било 716,60 лева, като според Д.М. не са му казали какво включва сумата, как е формирана, има ли непризнати разходи и защо. 
Той си потърсил правата в съда, а от компанията отговорили, че са платили по-малко, защото пробитите ламаринени шапки на комините били силно ръждясали, а разрушаването на тухлената им част не може да стане при градушка. 
По време на делото е направена експертиза, според която щетите са за 922,80 лева, като това е и сумата, до която, според съда, „Лев Инс“ трябва да доплати на Д.М. Компанията е осъдена да покрие и 447,79 лева разноски по делото на клиента си.