Психично болен мъж е задържан за зверското убийство на 68-годишната Рейме Хасанова в Голямо Враново, научи „Утро“. Мъжът е от същото село и е на възрастта на жертвата. Той е бил задържан в събота заедно с други заподозрени лица, които след разпит са били освободени. Работата с уличения в убийството мъж е продължила до късно през нощта, докато категорично бъде потвърдено, че той е извършителят на престъплението.

Убийството, което разтърси Голямо Враново, е станало през нощта в четвъртък срещу петък. Убитата Рейме Хасанова живеела сама в къща накрая на селото, до полето. В петък около 11 ч нейната съседка Себат Сабриева, която й помагала в работата по градината в двора, решила да й занесе краставици. Намерила вратата на къщата отворена, а на леглото вътре се виждала Рейме. Дрехите й били разхвърляни, а главата й окървавена.
„Рекох, може да й е станало лошо. Пипнах с ръка крака й, тя вкочанена. Сама живееше, даже по някой път й викам, що не си завържеш едно куче, да чуеш поне нощно време, като се разлае, че някой идва. Тя малко не чуваше добре“, разказва Себат. Жената веднага повикала съседи, обадили се в полицията. Дошлите на място следователи установили, че най-вероятно смъртта е настъпила от удар по главата, причинил тежка черепно-мозъчна травма. Заради сваленото бельо се породили съмнения, че преди това жертвата е била изнасилена. 
Много скромна, много работлива жена беше, казват съселяните за Рейме. Всеки ден я виждали на магазина да пазарува или пък сутрин да изхвърля боклука или да скубе трева в градината. Нямала мъж, трите й дъщери били омъжени и живеели със семействата си в Русе, Опака и Турция. Близките й веднага са известени за трагичния инцидент.
Една от версиите, по които са работили разследващите, е за обир, въпреки че при огледа на местопрестъплението е намерена непокътната пенсията, която Райме получила предния ден. По непотвърдена официално информация жената не е била изнасилена, престъпникът само се е гаврил с нея, след което я убил. Работата по случая продължава.                                        У