Очаквано бившият депутат от ГЕРБ Свилен Иванов и бившият зам. областен управител Валентин Колев, който беше уволнен от Огнян Герджиков, бяха назначени вчера за зам. областни управители. С постовете си се разделят Росен Миланов и Емил Кирилов, чиито заповеди за уволнение са издадени в четвъртък. Още тогава премиерът Бойко Борисов е назначил на постовете Валентин Колев и Свилен Иванов, но официалното приемо-предаване на длъжностите ще бъде в понеделник. 
С всички сили ще се работи по изпълнението на програмата на правителството и най-вече по инфраструктурните проекти за пътя Русе-Бяла и Русе-Кубрат, защото без инфраструктура няма развитие на икономиката, каза за „Утро“ Иванов. Той обаче предпочете да коментира по-подробно след встъпването си в длъжност и получаването на ресори. 
Ще продължа да подпомагам работата на областния управител в ресорите, които ми бъдат възложени. Очакванията ми са, че ще поема същите направления, но това все пак е решение на областния управител и ще се съобразя с него. Познавайки себе си и разчитайки на коректност от другата страна, няма какво да ме притеснява в работата, каза Валентин Колев, който за трети път ще бъде зам.областен управител.
Юристът Свилен Иванов бе депутат в 43-ото Народно събрание, а преди това бе зам.-кмет на Русе по строителството. Известен е със съпричастността си към спорта.
Валентин Колев има дълга и успешна полицейска кариера, която бе внезапно прекратена от правителството на Пламен Орешарски, което набързо го пенсионира през октомври 2013 година.