Днес шампионите от „Лудогорец“ ще гостуват на „Дунав“ в мач от първата шестица на първенството в Първа лига. Двубоят на Градския стадион е от 17.30 часа. Часове преди него „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския отбор Веселин Великов.

- Веско, как мина подготовката през седмицата?
- Нормално. Ако изключим контузения Атанас Атанасов, нямаме други проблеми.
- Каква ще е нагласата в срещата с „Лудогорец“?
- Мач като мач, разликата е, че ще е срещу шампиона и най-добър отбор в Първа лига. В никакъв случай няма да излезем като обречени. Двата отбора се познават отлично. Важното е да играем без напрежение, да се забавляваме и да постигнем добър резултат. Много ми се иска да покажем нещо важно на гостите - че Русе е бил, е и ще бъде футболен град. Затова и се надявам, че стадионът отново ще бъде пълен до последното място.
- Като спомена за публиката, дали момчетата се отърсиха от напрежението, че ще играят пред далеч повече хора?
- Трябва им още малко време, за да свикнат с новата обстановка. В мача срещу „Локо“ /Пловдив/ бяха пренавити, защото искаха да зарадват феновете на всяка цена. Аз ги разбирам - досега играехме пред 1000, 2000, 3000, до 5000 души. И изведнъж излизаме пред 12 000 у дома. Почти се бяхме адаптирали към стадиона в Разград, но ще го направим и вкъщи.
- Дали старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев ще заложи на титулярен състав или ще използва някои резерви?
- За нас ще е по-добре, ако съперникът играе с титулярите. По принцип в „Лудогорец“ резерви няма. Ако използва някои от тях, те ще са доста по-надъхани и по-опасни дори от основните им хора. Все си мисля, че може би в състава им ще се отвори място за Кишада, Кампаняро, Александър Василев. Но съставът на гостите не е моя грижа. 
- Какво искаш да кажеш на феновете?
- Да ни подкрепят така всеотдайно както в мача срещу „Локо“ /Пд/. Дано този път ги зарадваме.
- И накрая - ще направят ли футболистите на „Дунав“ шпалир пред шампионите на „Лудогорец“?
- Разбира се. Когато през миналата година станахме първи във Втора лига, играчите на „Верея“ засвидетелстваха уважението си към нашия отбор по същия начин. Няма нищо унизително, ако покажеш респект към съперника.