Ще направят ли футболистите на „Дунав“ шпалир пред новите стари шампиони на България от „Лудогорец“ в утрешния мач на Градския стадион /17.30 часа/? По-вероятно е да го направят. В големите европейски първенства отборът, станал предсрочно първенец на страната си, бива удостоен с подобно уважение от своя съперник в следващия шампионатен мач. А „Лудогорец“ ще пристигне в Русе с ореола от спечелената си шеста поредна титла след победа над „Локомотив“ в Пловдив. Ще почакаме, във всички случаи ще е любопитна гледка. 
Иначе ще е доста странно да се играе възлов мач срещу отбор, съставен от скъпи южноамерикански футболисти, особено ако се сравняват времената, когато лудогорци идваха в Русе с пълна мрежа с голове още на влизане в града до Паметника на русофилите. Но както се казва, всичко тече, всичко се променя.  
Интересът към мача се покачва с часове. До вчера предиобед в Русе бяха изкупени над 1500 от пуснатите в предварителна продажба билети. Заявки има и от фенове на „Лудогорец“. Логично е - автобусите от Разград ще са налице, колкото тамошните фенове да се изпъчат, че са достатъчно многобройни. Разбира се, управата на клуба ще плати пътуването на привържениците си.  
А решението на Дисциплинарната комисия към БФС да накаже с различен аршин футболиста на „Локо“ /Пд/ Димитър Велковски и капитана на „Лудогорец“ Светослав Дяков предизвика буря от възмущение във футболните среди. По време на мача между двата тима в Пловдив локомотивецът извърши фаул до тъча и остана да лежи на тревата, а след като се изправи, отнесе шамар от дефанзивния халф на националния отбор. При спряна игра! Двамата получиха червени картони, но разликата бе, че дисципът наказа Велковски с лишаване на права за 3 мача, а Дяков - само за един. Локомотивецът ще трябва да плати глоба от 800 лева, а разградчанинът - 500.
Пловдивчани обжалваха санкцията, а медиите се разбушуваха по темата защо играчите на „Лудогорец“ винаги минават между капките при такива случаи.
Важното за „Дунав“ преди мача утре е, че Светослав Дяков отново ще е сред зрителите. Той пропусна заради контузия и предишния двубой срещу русенския отбор в Разград, когато „светлосинята“ армада на старши треньора Веселин Великов потопи шампионите с гол на Самир Аясс.