Пъстър и трогателен концерт събра възторзи и усмивки в Пленарната зала вчера, когато сдружение „Дете и пространство“ и двата центъра, които то стопанисва в Русе - „Вяра“ и Център 2, изпратиха трима свои абитуриенти. Това са Гергана и Людмил, които завършват Професионалната гимназия по машиностроене „Атанас Буров“, и Иван, който е 12-окласник в Професионалната гимназия по облекло. Тоалетите за предстоящите абитуриентски балове са ушити от наши ученици, каза директорката на гимназията по облекло Диана Иванова. 
Празничният концерт и вълнуващото изпращане на тримата питомци на центровете за настаняване от семеен тип бе предшествано от кръгла маса, посветена на грижите за децата със специални потребности. Специалисти, студенти, педагози, родители обсъждаха важната роля на хуманното отношение към тези момичета и момчета, за да бъдат подготвени те за живота на големите хора. 
В двете русенски гимназии и тази година са обявени 3 паралелки след 8 клас и 4 след 7-и, които ще поемат всички деца със специални нужди, които сега завършват тези класове, каза началникът на Регионалното управление по образованието Димитър Райнов.