Състезаващият се за България борец Тарек Абделслам разпали скандал в родината си Египет, след като спечели европейската титла в категория до 75 килограма на класическия стил на първенството в Нови Сад.  Новината предизвика вълна от възмущение сред египетските спортни фенове. Много от тях използваха социалните мрежи и обвиниха спортните власти в страната, че пилеят талантите с лека ръка.

"След победата си на финала в Сърбия Абделслам развя българското знаме в екстаз. Забележителният му успех дойде само няколко месеца след като бе натурализиран", посочва електронното издание albawaba.com, цитирано от bTV. В материала се твърди още, че Тарек е пристигнал у нас, за да работи в... заведение за дюнери. По това време се е отказал от борбата, след като египетската федерация отказала да поеме възстановяването му след травма на врата.

"В продължение на 6 месеца опитвах да ги убедя да платят за лечението ми, но без резултат. Отговориха ми, че евентуална операция ще означава край на кариерата ми - споделя самият състезател пред местната телевизия DMC. - Трябваше сам да намеря парите. Просто никой не се интересуваше от мен. Почувствах, че няма никаква полза от това, което правя. Затова реших да прекратя кариерата си и да работя в България."

Именно така Абделслам бил забелязан от представители на българската федерация и в крайна сметка получил гражданство.