С края на сезона бе даден стартът на дежурните трансферни спекулации - кой, къде, срещу какво, за колко. Най-нормалното е в „Дунав“ също да са начертали отсега политиката си за привличане на нови футболисти. „Утро“ разговаря по темата със старши треньора на отбора Веселин Великов.

- Веско, какви са твоите планове?
- Ще се ориентираме изключително към български футболисти. 
- Чужденци?
- Няма как да си позволим играчи извън страната. 
- Водят ли се някакви разговори и докъде са стигнали те?
- Разбира се, че се водят.
- За футболисти на какви постове стана дума?
- Почти за всички позиции - крайни защитници, външни халфове, опорен полузащитник. Сред първата ни задължителна задача е да привлечем още един стабилен вратар, защото Мартин Луков ще се възстановява дълго. Веднага искам да кажа, че всички набелязани попълнения са с действащи договори в сегашните си клубове. Имена няма как да спомена, защото ако го направя, ще им свърша лоша услуга - веднага ще възникнат проблеми с шефовете им, а като наказателна мярка треньорите им могат да се обърнат срещу тях и да не ги пускат в игра.
- От какви отбори са тези момчета?
- От Първа и от Втора лига. Вижте, сега отборът ни е от 17 души. Вероятно ще освободим само един човек. Трябва да направим така, че да започнем лятната подготовка в състав от поне 20 футболисти.
- Има ли интерес към играчи на „Дунав“?
- Този въпрос трябва да бъде отнесен към президента на клуба д-р Симеон Симеонов и изпълнителния директор Ивайло Петков.
- Като става въпрос за Втора лига, гледа ли дербито между „Етър“, потенциален участник в елитната дивизия, и „Витоша“ /Бистрица/?
- Гледах го. „Етър“ беше по-добрият отбор и заслужено победи, макар че стигна до трите точки с гол от дузпа в добавеното време.
- Какво е положението в „Дунав“ с болни и контузени след мача с ЦСКА?
- Всички са здрави с изключение на Атанас Атанасов, който продължава да се възстановява.
- Наближава мачът с „Лудогорец“, а с него сигурно расте и напрежението?
- Изиграхме толкова много вече мачове под напрежение, че един повече не бива да ни стряска. Знаем срещу какъв съперник ще излезем в петък. Най-хубавото е, че двубоят отново ще е пред пълни трибуни на Градския стадион.