80 колоездачи от България и Румъния, навършили 60-годишна възраст, могат да участват в двудневната туристическа обиколка на Русенския регион с електрически велосипеди. Началото е в 14 часа в събота, като групата ще тръгне от площад „Батенберг“ по маршрут: ул.“Пристанищна“ - ул.“Св.Димитър Басарбовски“ - Басарбово - Кошов, където се очаква участниците да пристигнат в 16 часа. На следващия ден колоездачите ще потеглят към Червен, ще посетят крепостта, а след това маршрутът им продължава през Нисово и Щръклево, като в Русе ще пристигнат около 15.30 часа.  
Събитието не е със състезателен характер, а групата велосипедисти ще се движи с 20 км/ч. Целта е да се популяризират карането на електрически велосипеди и мрежата за електрически велосипеди в трансграничния регион. Туристическата обиколка е част от проект по трансграничната програма „Интеррег V-A Румъния-България“. 
Желаещите да се запишат за обиколката трябва да имат навършени 60 години, да са здрави и да живеят или да са родени в една от областите на Северна България, граничещи с река Дунав. Записването става на имейл [email protected] или на телефон 094/600017 или 0887 222 883. Всички участници ще получат колоездачни екипи и тениски, настаняването и храната са осигурени. 
В петък от 10 до 17 часа на площад „Батенберг“ ще се проведе информационен ден, на който всички ще могат да видят и покарат електрически велосипеди. От понеделник пък русенци и гостите на града ще могат да си наемат велосипеди срещу 2 лева за всеки три часа. На разположение ще са 10 велосипеда, като с едно зареждане на батерията могат да се изминават между 40 и 70 км.