Тази вечер от 19 ч в салона на операта ще се състои четвъртата премиера на русенската детска опера. За нея е избран мюзикълът „Красавицата и звярът“ по музика на Алън Менкен. Постановката е дебют на Илия Деведжиев като режисьор, диригент е Свилен Димитров, костюмите на Огнян Балканджиев и Лиляна Василева. Участват още оркестърът на Русенската опера и балерини от Националното училище по изкуствата. 
За първи път правя изцяло постановка, душата ми излезе, не мога да спя от  притеснение, призна вчера Деведжиев. Според него „Красавицата и звярът“ е истинско предизвикателство за детската опера, чийто състав се справя прекрасно със сложните творчески задачи. 
Наистина, материалът е обемен, не е лесен за изпълнение, още повече че ние правим целия мюзикъл без съкращения, разказа диригентът Свилен Димитров. Той също потвърди, че момичетата и момчетата изпълняват много добре трудните вокални задачи, както и с всички останали театрални и хореографски задачи. Спектакълът продължава два часа и за първи път детската опера прави постановка с един антракт.