Талантливи възпитаници от Училището по изкуствата в Русе изнесоха концерт в Националната музикална академия „Проф.Панчо Владигеров“ в София. Изявата им бе заедно с ученици от сродното училище в Плевен и бе финал на цикъла „Музикалните училища в България гостуват на сцената на НМА“, който се организира по инициатива на зам.-ректора по международна и художествено-творческа дейност проф.д-р Борислава Танева. 
На сцената в концертната зала на академията се представиха част от солистите, които свириха със симфоничния оркестър на Русенската опера на 5 май. Прозвучаха изпълнения на пианистите Александър Стоянов /9 клас/, ученик на Красимира Иванова, Катрин Терзич /10 клас/, ученичка на Евгени Желязков, и Николай Димитров /9 клас/, ученик на Даниела Кюркчиева. 
В програмата се представиха още цигуларката Виктория Даскалова /9 клас/ от класа на Алекси Драганов, певицата Лилиана Кърджиева /12 клас/ от класа по класическо пеене на Катрин Емилова и флейтистът Димитър Димитров /10 клас/, ученик на Красимира Великова. Димитър и Николай участваха и като камерeн ансамбъл. В концерта взеха участие и корепетиторите от НУИ Ина Стойкова и Мая Тодорова.