Три момичета удариха грамадни тъпани и разлюляха въздуха във физкултурния салон на Професионалната гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“. Така - с тъпан шоу на атрактивните тъпанджийки от основното училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Семерджиево започна традиционното гергьовско тържество на гимназията в Образцов чифлик. 
Проливният дъжд, който вчера се изля в Чифлика, провали обичайното люлеене на този празник. Люлките са вързани и накичени сред зеленината в парка на училището, но заради непостоянното време предпочетохме да съберем учениците и учителите в салона, каза директорката на гимназията Милена Досева. 
Сред гостите беше началникът на Регионалното управление на образованието Димитър Райнов. А след песните и припомнянето на пролетните ритуали, свързани с обработката на земята, посевите и животновъдството, специален поздрав поднесоха и певиците от народния хор на Националното училище по изкуствата. Веселото празненство продължи дълго, като в него се включиха също и ученици от още едно училище - основното „Георги С.Раковски“ в Ново село.