Един от най-обичаните български дуети - Орлин Горанов и Кристина Димитрова, сложиха красив музикален финал на празника на Русе. Стотици русенци пяха заедно с тях на площада незабравимите им хитове. След двучасовия концерт Орлин Горанов отдели малко време, за да отговори на няколко въпроси на „Утро“.

- Какви са впечатленията ви от концерта, как ви прие публиката в Русе?
- На този въпрос най-добре може да отговори публиката. Но мисля, че както винаги - подобаващо.
- Миналата година през ноември отново бяхте в Русе с италианския вокален квартет „InCanto“, с който направихте турне в 9 български града. Разкажете нещо повече, да очакваме ли второ подобно гостуване?
- Турнето бе организирано от фондация „Орлин Анастасов“ - на един от най-известните съвременни оперни певци, родом от Русе. В квартета „InCanto“ са четири разкошни оперни певици - Росела Руини, Лаура Челлети, Франческа Романа и Клаудия Котичели, които са имали честта да бъдат на една сцена с Андреа Бочели, Майкъл Болтън, и с мен, Орлин Горанов (смее се). Те пеят в един много интересен стил - попопера. Стил, който успява да внедри операта в попа и прави класиките по-слушани и разбираеми. Операта е елитарно изкуство и не е за всеки. Но по цял свят започна едно отваряне към операта. А „InCanto“ са четири грациозни сопрани, които с много чар и желание се занимават с опера.
- А те как приеха срещата с българската публика?
- Те имаха желание да дойдат в България и да пеят. България много им харесва, а и самата публика ги прие възторжено.
- В професионален план какво се случва с кариерата ви като оперен певец?
- Притворил съм вратата на оперната музика. Отдал съм се предимно на преподаването. Преподавам педагогика на оперното пеене в Югозападния университет в Благоевград, където срещнах много интересни млади таланти. Според мен е по-добре един творец да се оттегли, докато е на върха. Работя върху мюзикъли, един от които е „Уестсайдска история“. Подготвям също така и проект с Марги Хранова по случай 100 години българско кино, така че феновете ми могат да ме видят в различни професионални сфери.
- Предстои ви и личен юбилей. Как се чувства един певец на 60?
- Не отчитам възрастта. Чувствам се еднакво добре както на 20, така и на 60. Но въпреки това гледам да се съобразявам с възрастта си и внимавам какво ям, гледам да съм във форма.