Бившият американски президент Бил Клинтън написа книга заедно с автора на бестселъри Джеймс Патерсън. Романът е посветен на президента на САЩ и се нарича "The President is Missing" /президентът изчезна – бел. пр./ Книгата ще излезе през юни 2018г. Тя ще бъде публикувана съвместно от две издателски къщи - Alfred A. Knopf – филиал на Panguin Random House и Little, Brown and Co, филиал на „Hachette“, съобщиха издателите в общо комюнике.

„Да работя по книга за действащ президент, служейки си с това, което знам за този пост, за живота в Белия дом и за функционирането на администрацията във Вашингтон бе наистина забавно“, каза Бил Клинтън в комюнике. „А да работя заедно с Джим бе страхотно. Аз съм му фен от години“, сподели бившият държавен глава на САЩ.

Книгата "The President is Missing" бе представена в онлайн магазина „Амазон“ като трилър от 400 страници с продажна цена от 30 долара. Джеймс Патерсън също изрази задоволството си от съвместната работа с Бил Клинтън. „Да си сътруднича с президента Клинтън бе върхът на кариерата ми“, заяви той в комюнике. Това не е писателски дебют за бившия стопанин на Белия дом. През 2004г. Излезе неговата книга „Моят живот“ - автобиография, за която той получи аванс от 15 млн. долара. Американският писател Джеймс Патерсън е много успешен автор, който е признат за своите криминални романи. Той е написал повече от 100 произведения, като наред с трилърите и полицейските истории има и няколко книги за деца.