100 кучета, от които 50 овчарки, мериха сили в международната киноложка изложба „За купата на кмета на град Русе“, която се проведе в неделя на стадион „Дунав“. Събитието бе част от проявите, посветени на празника на града, и събра любители на четириногите от Русе, Монтана, Видин и Пловдив. В състезанието се включиха над 20 породи кучета, сред които немска овчарка, чихуахуа, йоркширски териер, лабрадор, голдън ретривър. 
Изложбата бе открита от кмета Пламен Стоилов, който подчерта, че с провеждането й се поставя началото на една прекрасна традиция. 
Това, което правят организаторите на събитието, е изключително достойно за уважение и се надявам, че ще продължат да разширяват все повече своята дейност. Радвам се, че Русе вече е в картата на киноложкия съюз, допълни още Стоилов. 
Като признание за усилията на общината в развитието на българската и международната кинология и популяризиране на българското овчарско куче, кметът получи почетен плакет от председателя на българския републикански киноложки съюз Аврам Петков.