Имената на общинския съветник Иво Пазарджиев и на бившия депутат Любомир Владимиров упорито се завъртяха в рулетката с имена за зам.-министри. Пазарджиев се спряга за заместник в правосъдното министерство, а Владимиров - в икономическото.  
Водени са предварителни разговори, но няма нищо окончателно и официално. Това става с решение на министър-председателя, като няма определени срокове, каза за „Утро“ Пазарджиев.
Запитан дали би се съгласил да заеме този пост, той посочи, че след като има официални разговори, ще вземе решение. 
Пазарджиев, който в момента е общински съветник, беше трети в листата на „Обединени патриоти“ във Варна.  До редакционното приключване на броя не успяхме да се свържем за коментар с Владимиров, който в три поредни парламента беше депутат от „Атака“. В русенската листа на патриотите той беше втори. Ако влезе в икономическото министерство Владимиров, който по време на престоя си в парламента направи забележителна академична кариера и извървя пътя от главен асистент до професор, ще бъде вторият русенец на тази позиция във ведомството след Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката във втория кабинет на Бойко Борисов от името на партията на Меглена Кунева Движение България на гражданите.
Очакванията са, че в сряда Бойко Борисов ще обяви всички нови заместник-министри и областни управители. Според коалиционното споразумение където министрите са от ГЕРБ, Обединени патриоти ще имат поне един заместник и обратното.
Продължават и преговорите за областни управители. Фаворит за Русе е областният координатор на ВМРО и общински съветник Галин Григоров, като се смята, че шансовете му за поста са много големи.
Възможно е обаче той да бъде зает от представител на ГЕРБ и според неофициална информация тогава назначението ще получи доскорошният депутат Свилен Иванов.
Най-малко вероятен е вариантът Стефко Бурджиев да получи нов мандат.