Боксьорките на БК „Русе“ триумфираха за осми пореден път на националното лично отборно първенство, валидно и за купа „България“. Севда Асенова, Габриела Димитрова, Стойка Петрова и Маринела Раду станаха шампионки в своите категории при жените, Камелия Фейраро завоюва сребърен медал, а Марина Буюклиева остана с бронзово отличие.
Купа „България“ в Кърджали бе спечелена убедително от БК „Русе“ и в шампионата на девойките до 18 години. Мелек Айнурова, Анна Мария Дялова и Красимира Войкова бяха най-добри в своите категории. Велислава Чакърова и Кристина Зорлеску се наредиха на второ място, Йонона Йорданова се пребори за бронзов медал.
Мелек Айнурова и Красимира Войкова са възпитанички на Спортното училище, Анна Мария Дялова учи в Английската гимназия, Велислава Чакърова и Йонона Йорданова са съответно ученички в СОУ „Христо Ботев“ и Дойче шуле.
Новите успехи на девойките показаха, че те вървят по шампионския път на жените и че треньорският тандем Павел Сяров - Стойка Петрова ще отстоява в следващите сезони позициите на БК „Русе“ като абсолютен хегемон в българския женски бокс, коментираха от русенския клуб.