ЦСКА срещу „Дунав“ на „Българска армия“ - това ще е един от най-интересните мачове от кръга в първенството на Първа лига. Футболистите на русенския отбор ще заминат за София днес, ще тренират в комплекса „Царско село“, а утре ще излязат от 20 часа в дербито срещу „червените“. 
Двата отбора си размениха по една победа през миналата година. Дунавци сломиха „армията“ с 2:0 на „Лудогорец Арена“,    а загубиха в столицата с 0:3. 
Софийският мач обаче бе повече от скандален. При 0:0 реферът Ангел Ангелов спести червен картон на вратаря Георги Китанов, спрял с брутално нарушение Васил Шопов на границата на наказателното поле. После пък реферите признаха за редовен гол на Чорбаджийски от засада.  
След този двубой Ангелов загуби за известно време наряди за мачове в Първа лига. 
„Идният мач си е особен. Все пак няма да играем срещу „Кубрат“ или „Две могили“, а срещу ЦСКА. Аз мисля, че „червените“ са вторият по сила отбор след „Лудогорец“. Няма обаче място за страх. И преди ни отписваха в срещите с „Левски“ и „Лудогорец“, а ние се представихме добре. Аз си давам сметка колко сериозен отбор е ЦСКА, но без вяра нищо не се получава. Ще се опитаме да излъжем съперника. Този двубой идва след победата на „армейците“ срещу „Левски“. Ако не бяха взели дербито, щяха да озвереят в мача срещу нас. Да, сега се носят на вълните с приповдигнато самочувствие и ние ще пробваме да ги изненадаме“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.
Аут от групата за София ще е наказаният за един мач Искандар Джалилов. Затова пък в отбора ще се завърнат Михаил Милчев и Тейнур Марем. 
Другата новина е, че лекуващият дълго време контузия Атанас Атанасов ще възобнови тренировките идната седмица.