С почетно гражданство посмъртно бе удостоен емблематичният русенски нотариус Цвятко Миланов, а в церемонията вчера участваха кметът Пламен Стоилов, председателят на общинския съвет Христо Белоев и близките на нотариуса. Отличието и грамотата за значимите постижения и за развитието на нотариалната дейност и правото в Република България получи Адриана Филчева, внучка на емблематичния юрист, наричан със симпатия от познати и непознати Бай Цвятко.
Каквото и да кажем за Цвятко Миланов, може би няма да е достатъчно. Имах честта да го познавам и го помня като изключително достоен и устремен човек. Той е помагал на хиляди хора и не спираше да работи до последно за тях. Името му е равностойно на институция и никога няма да го забравим, каза кметът и допълни, че се гордее с неговите внуци, които продължават делото му, каза Пламен Стоилов.
Нотариус Миланов е отличен пример на местно и на национално ниво. Поколенията трябва да се учат, а наследниците му да продължат с достойнство завета му, допълни Христо Белоев.