Апелативният съд във Велико Търново насрочи за края на месеца разглеждането на две жалби по делото за убийството на Джейлян на 31 май миналата година от съпруга й Бахар Селим. Едната е от служебния защитник на убиеца, в която той твърди, че наложената присъда на довереника му от 25 години затвор е неправилна, необоснована и при издаването й са допуснати нарушения. Затова иска да бъде отменена и делото да се върне за разглеждане от друг състав на Окръжния съд.
Другата жалба е от родителите на Джейлян, в която те настояват присъдата за Бахар да бъде увеличена от 25 на 30 години затвор. 
Наказанието бе наложено на 13 февруари тази година, когато състав на Окръжния съд прати 33-годишния мъж за 25 години в затвора при първоначален строг режим и го задължи да обезщети с 300 000 лева родителите на жертвата си и с други 150 000 8-годишния им син.
Животът на Джейлян и Бахар тръгнал добре, но по-късно бил помрачен от поредица скандали. В последните години се стигнало до системен психически и физически тормоз върху 27-годишната жена от ревнивия й съпруг, стана ясно в хода на делото. На 30 май миналата година Бахар чул съпругата си да казва в телефонен разговор с приятелка, че ще го напусне и ще се премести с детето в друго жилище. На следващия ден подслушал друго признание на жена си в разговор със същата приятелка, че има друг мъж в живота й, когото обича. 
Въпреки това в късния следобед на 31 май Бахар поканил жена си да направят оглед на вила край града, която искали да купят. По пътя към Пиргово обаче Джейлян казала на съпруга си, че обича друг. Обезумял от ревност, мъжът извадил кухненски нож, който носел със себе си, и по време на движение я наръгал в лявата страна. След това спрял колата в района на обръщалото на 16-а линия, но Джейлян отворила вратата, излязла навън, пресякла пътя и хукнала да бяга към Русе, за да се спаси от убийство. Бахар я настигнал и я довършил с десет удара с ножа.
Според съдебно-медицинската експертиза три от прободните рани са били смъртоносни. За секунди Джейлян е изпаднала в безсъзнание от остра кръвозагуба, а Бахар избягал. По-късно той бе открит от полицаи в Пиргово, където бродел като обезумял по улиците на селото. 
Експертите в съдебна зала бяха категорични, че Бахар е действал в пристъп на екстремна жестокост при патологична ревност и желание за притежание, макар колегите му и съседите да го познавали като тих и добър човек и работник.