С три златни медала се завърнаха възпитаници на Математическата гимназия „Баба Тонка“ от международния конкурс „Математика и проектиране 2017“ в Москва. За пореден път русенските математици и тяхната ръководителка Сюзан Феимова представиха достойно града и страната. 
В заключителния етап на конкурса участваха 6 ученици от МГ с 4 проекта в 4 от направленията. В условия на сериозна конкуренция русенци завоюваха първо място в три от направленията. Проектите-медалисти са „Научни дуели“ на Виктор Топоров и Кристиан Спасов от 10 В клас, „Изкуствена имунна система“ и „Стъпка по стъпка към съвременните измервания“ - и двата на екипа на Йоанна Илиева, Селин Шемсиева от 10 Д и Светлана Вълчева от 10 Г клас. 
В рамките на конкурса се проведе Международен интелектуален квест /вид творческа игра - б.р./ „Математическа вселена“, като участниците бяха разпределени в 10 международни екипа. Отборът на Селин Шемсиева се класира на първо място и тя спечели златно отличие, тимът на Бояна Чолакова от 10 В клас се класира втори и тя получи сребърен медал.