За втори път в рамките на три седмици, и то все около празничните дни, в Червена вода сме без банкомат. Устройството не работи от петък, не можем да си изтеглим парите и заради честите повреди се налага да пътуваме до Русе, за да имаме достъп до средствата си, оплакаха се хора от селото с 1400 души население. 
Вече седмица пожелалите да си изтеглят пари, са посрещнати с надписа, че не могат да бъдат обслужени от единствения банкомат в Червена вода. Само преди 20 дни по Великден устройството отново не работеше, а това сериозно възпрепятства хората, които получават пенсии и социални помощи по банков път. 
Вместо управата да се задейства, да се предприемат мерки, да се разкрие поне още един банкомат и да е по-удобно на хората, ние от петък не можем да си изтеглим пари, за да купим храна и каквото ни е необходимо, ядосват се червеноводчани. 
Най-притеснени са възрастните, които не могат да си получат пенсиите. Някои казват, че вземат заеми, а други - че са започнали да пазаруват на вересия.
Знаем за проблема, наистина устройството не работи, но е изпратен екип и проблемът ще бъде отстранен. Не се знае каква е причината за повредата и затова не можем да посочим срок кога банкоматът ще работи, но са предприети мерки, увериха от централния офис на банката, чийто банкомат е повреден.