Красиви в новите си празнични тоалети и малко смутени от предстоящата раздяла с обичайния ритъм на живот, близо две дузини дванадесетокласници вчера направиха генерална репетиция за раздяла със сегашния си дом - средношколското общежитие. 
Тържеството събра абитуриентите и останалите момичета и момчета заедно с възпитателите във фоайето на Центъра за подкрепа за личностно развитие, както гласи новата табела на пансиона. 
21 абитуриенти от СУ „Възраждане“, професионалните гимназии по облекло и автотранспорт и от Спортното училище получиха важни съвети от директорката Христина Петкова и сърдечни пожелания от Есра Шабанова от 11 клас. 
С развълнувано слово на благодарност от името на абитуриентите отговори Наталия Бонева. Във веселието взе участие и първокурсникът от Русенския университет, специалност социална педагогика Митко Колев, който изпя песен. Той беше дошъл облечен с костюма от своя миналогодишен бал. 
И тази година тоалетите на момичетата и костюмите на момчетата, както и обувките и чантите им са подарък от русенски фирми, каза Христина Петкова. Тя е щастлива, че към миналогодишните две фирми са се прибавили още две, и благодари за щедрия жест към децата от общежитието.