Русе е първият областен град, в който председателят на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ Димитър Маргаритов ще има изнесена приемна за граждани от региона. Тя ще се проведе в петък от 11 до 14 часа в офиса на регионалната дирекция - на петия етаж в сградата на общината на площад „Свобода“ 6. Редовните приемни в София се посещават от много хора от други градове и това е довело до идеята ръководството на комисията да отиде по-близо до хората по региони, за да им бъдат спестени време и средства и всеки да получи възможност да изложи проблема си. 
Ангажиментът на КЗП е да даде консултации и да откликне по-бързо на сигналите на гражданите.
Желаещите да се срещнат с Димитър Маргаритов и екипа му ще имат тази възможност без предварително записване.
Няма да върнем никого, увери говорителката на КЗП Габриела Руменова.
За изминалата 2016 година в регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в Русе са подадени близо 1500 жалби и сигнали, като най-често гражданите се оплакват от дефектна комуникационна техника и стоки. Потребителите търсят съдействие и при некачествени телекомуникационни устройства, битови уреди и аудио-визуална техника. Рекламациите са свързани също с текстилни продукти, облекла и обувки, както и с различни видове услуги. От комисията пък отчитат, че над 70% от жалбите са решени в полза на гражданите. 
Регионалната дирекция на комисията в Русе е извършила близо 7400 инспекции в търговски и туристически обекти, като по-голямата част от тях са свързани с правото на информация на потребителите и защитата им от нелоялни практики, включително при кампании за намаления. Съставени са близо 700 акта за нарушения през 2016, като е забранена продажбата на 25 вида опасни стоки, сред които основно бебешки и детски облекла, обувки и аксесоари. За липса на категоризация пък са затворени 12 туристически обекта. Около 20 са забранените нелоялни търговски практики във връзка с провеждане на промоции в магазините или заблуждаваща информация за вида и категорията на заведения за хранене и развлечения.