Има участъци от магистралите, където леко се чувства дискомфорт, но това са участъците, строени от кабинета „Станишев“. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов от трибуната на Народното събрание по време на обсъждането на проекторешението за създаване на Временна комисия за установяване на пропуските и нарушенията в дейността на Агенция „Пътна инфраструктура“ и бившата Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ при провеждането и изпълнението на процедури по изграждането на магистрали и пътища, предаде „Фокус“.

„Всички ние сме свидетели на това, което искат да провокират колегите от ляво, да могат да бъдат забелязани, да могат да изтрият срама от загубата на тези парламентарни избори и да нямат с какво друго да се представят пред българските избиратели“, каза той. Цветан Цветанов посочи, че управлението на ГЕРБ е изградило 300 км. пътища и подчерта, че по време на управлението на ГЕРБ има намаляване на катастрофите и инцидентите по пътищата. Цветанов попита БСП дали са забравили Цанков камък. „Кое е правилното, господа от ляво“, попита Цветанов.

Според него право да се изказват имат колегите му от "Обединени патриоти" и от „Воля“, които не са участвали в управлението. Цветанов призова БСП да се занимават с вътрешните си проблеми. „Служебният кабинет в момента - нали всички станахме свидетели на офертата, която беше по лота „Струма“ доколкото си спомням. Знаете ли къде бяха документите? В човека, който беше главен секретар на АПИ по времето на Станишев“, коментира Цветанов. По думите му заради това държавата губи 250 млн. лв. „Нека да говорим обективно на нещата. ПП ГЕРБ успя да възстанови доверието в Брюксел. ПП ГЕРБ успя да възстанови еврофондовете, които бяха спрени в правителството на Станишев заради корупция и съмнения за корупция“, каза Цветанов и заяви, че Лиляна Павлова е върнала доверието в управлението.

„Вие нямате никакво право да бъдете съдници“, призова колегите си от БСП Цветан Цветанов. Той заяви, че ПП ГЕРБ и депутатите й ще продължат да работят, водени само и единствено от интереса на българските граждани и ще отчитат видими резултати, а не като тях, при които всичко се спира. „Пет пъти сте управлявали и пет пъти сте водили страната към фалит“, каза Цветанов.