Крадци със специални познания и голям кураж са взели на мушка хранителни магазини по булевард „Цар Освободител“. Среднощните „клиенти“ отварят входните врати с шперц, прибират по най-бързия начин наличните пари, заключват и изчезват преди пристигането на повиканите от сигнално-охранителната техника охранители. Когато гардовете пристигнат, виждат, че магазинът е затворен, витрините са цели и си тръгват спокойни, че всичко е наред, макар че нищо не е наред.
Такъв е случаят в магазин „Берьозка“ в неделя през нощта, когато от касовия апарат е взето металното чекмедже с дневния оборот от 254 лева. Посегателството е забелязано малко след 8 часа на 1 май, когато продавачката отива на работа, отключва вратата и заема работното си място зад щанда.
Полицейският оглед установява, че нощните хищници са работили чисто - по входната врата няма следи от разбиване, липсват и счупени прозорци. Записите от охранителните камери в магазина са иззети от полицията.
В понеделник през нощта е направен опит за отключване на магазина за риба на отсрещния тротоар, но шперцът заял, алармата се включила и крадците потънали в нощта.