Традиционният автосалон Русе, който за пета година ще се проведе на паркинга на „Метро“, ще събере повече участници и ще предложи на публиката нови атракции, съобщиха организаторите. 
Изложението е плод на усилията на Сдружението сервизи за качество в автомобилния ремонт /СКАР/ с председател Цветелина Панталеева, обединяващо „белите“ автомобилни сервизи в Русе. Негов партньор е общинската управа. То ще протече от 2 до 4 юни и ще събере целия автомобилен бранш на едно място - вносители, официални представители, търговци на масла, добавки, разервни части, гуми и аксесоари, автосервизи, застрахователи, лизингови компании, автошколи, насочени към търговците изложбени камиони и др.
Освен да гледат, посетителите ще могат и да карат предоставени от русенските дилъри модели. Ще се разиграе и традиционната томбола, наред с това ще има и други приятни изненади за малки и големи.
За почитателите на високите скорости на две колела ще има и атрактивни мотори. В специално обособена зона ще бъдат разположени специални автомобили от Русе - състезателни и офроуд автомобили, ретро коли и лодки. Всички участници са шампиони в национални състезания.
В специалната зона ще може да наблюдавате и макети на самолетчета, изработени от талантливи деца. За най-малките посетители също са подготвени забавления и подаръци, както и специална програма.