Премиерното представление на най-новата постановка на русенския драматичен театър „Редки тъпанари“ в постановка на един от най-добрите съвременни български режисьори Теди Москов ще бъде на празника на българската култура и духовност. На 24 май от 19 ч на Голямата сцена в Доходното ще излязат съзвездие любими актьори - Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Йосиф Шамли и Александър Сано. Към тях ще се присъединят и русенските Дайана Михайлова, Ясена Господинова, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров и Петя Венелинова. 
Месец май започва на 4 май със стотното представление на „Помощ, жена ми е луда“. На 10-и гостува театърът от Пазарджик с комедията „Женска логика“, на 16-и се играе „Дуелът“ по Вазов също и на 29 май/, на 18-и - „Бурунданга“, а на 22-и - „Вечеря за глупаци“. На 23 май спектакълът „Службогонци“ ще се играе в чест на 60-годишния рожден ден на актьора Венцислав Петков. 
До края на май предстоят още комедиите „Легло за трима“ - на 26 май, и „Да, господин премиер“ на 31 май в гастрол на бургаския театър.